Categoria: Estudis i projectes

Esperança de vida deprés del reemplaçament de vàlvula aòrtica en pacients joves

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times
El Servei de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un article sobre l'esperança de vida deprés del reemplaçament de vàlvula aòrtica en pacients joves. També hi han participat diferents centres espanyols.
Delfina Fletcher-Sanfeliu, cirurgiana cardíaca l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Esperanza de vida tras el reemplazo de válvula aórtica en pacientes jóvenes" a la Revista Española de Cardiología.
 

No es coneix si els pacients joves amb estenosi aòrtica greu tenen una esperança de vida restaurada després del reemplaçament de la vàlvula aòrtica (RVAo).

Es varen incloure els pacients entre cinquanta i seixanta-cinc anys sotmesos a RVAo en vint-i-set centres espanyols durant divuit anys. Es va comparar la supervivència observada i l'esperança al cap de quinze anys de seguiment. Es varen repetir totes les anàlisis amb els pacients sense complicacions durant el postoperatori immediat.

L'esperança de vida dels pacients joves amb estenosi aòrtica greu intervinguts per a RVAo és menor que la de la població general. L'esperança de vida dels pacients sense complicacions durant el postoperatori immediat també està reduïda. Per la qual cosa, les característiques basals probablement són els principals factors que expliquen la reducció de l'esperança de vida.

Referència de l'article
Hernández-Vaquero D, Rodríguez-Caulo E, Vigil-Escalera C, Blanco-Herrera Ó, Berastegui E, Arias-Dachary J, et al. Esperanza de vida tras el reemplazo de válvula aórtica en pacientes jóvenes. Rev Esp Cardiol. 2021;S1885-5857(21)00139-0. doi: 10.1016/j.rec.2021.04.010. PubMed PMID:34103259.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric
[Font: Bibliosalut]
[Foto: Infosalut / parellea, gent / CC BY-NC-SA 4.0]