Categoria: Estudis i projectes

Factors de risc associat a la infecció per SARS-CoV-2 entre els professionals sanitaris d'Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Infermeria del Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat un estudi sobre els factors de risc associat a la infecció per SARS-CoV-2 entre els professionals sanitaris d'Espanya.

José Luis Valera Felices, infermer de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Factores de riesgo asociado a la infección por SARS-CoV-2 entre los profesionales sanitarios de España" a la revista Anales del Sistema Sanitario de Navarra.

Les taxes de contagi ocupacional per SARS-CoV-2 entre professionals sanitaris a Espanya són elevats respecte a altres països. L'objectiu d'aquest estudi va ser descriure i analitzar els factors de risc associats a aquesta transmissió.

Es va realitzar un estudi transversal amb mostreig no probabilístic de bolla de neu de professionals sanitaris (medicina, infermeria, fisioteràpia, cures auxiliars) de diferents nivells assistencials (atenció primària, hospitalària, sociosanitària o una altra), en contacte o no amb pacients amb COVID-19 el juny de 2020 a Espanya. Es va elaborar una enquesta electrònica de 81 preguntes estructurada en quatre blocs: variables sociodemogràfiques, coneixements sobre COVID-19, disponibilitat i ús d'equips de protecció individual (EPI) i mesures de protecció de l'entorn i formació rebuda.

Com a estratègies de prevenció de contagi s'han d'implementar la formació, redactar protocols i programes de garbellat, supervisar les situacions de major risc, assegurar la disponibilitat de material, i augmentar el compromís de les institucions sanitàries per a fer costat al personal sanitari.

Referència de l'article
Valera Felices JL, Gimeno Cardells A, Gimeno Peribañez MA, Díaz-Pérez D, Miranda Valladares S, Peña-Otero D. Factores de riesgo asociado a la infección por SARS-CoV-2 entre los profesionales sanitarios de España. An Sist Sanit Navar. 2021 Oct 18. doi: 10.23938/ASSN.0971. PubMed PMID: 34664553.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: José Luis Valera Felices]