Categoria: Estudis i projectes

Estudi de la propagació a Espanya de dos bacteris resistents a antibiòtics mitjançant la seqüenciació del seu genoma complet

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases, juntament amb l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en un estudi multicèntric sobre la vigilància de productores de carbapenemases.

Xavier Mulet i Antonio Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa,  ha participat en la publicació de l'article "CARB-ES-19 Multicenter Study of Carbapenemase-Producing Klebsiella pneumonia e and Escherichia coli From All Spanish Provinces Reveals Interregional Spread of High-Risk Clones Such as ST307/OXA-48 and ST512/KPC-3" a la revista Frontiers in Microbiology

CARB-ES-19 és un estudi exhaustiu, multicèntric i d'àmbit nacional que integra la seqüenciació del genoma complet en la vigilància de les productores de carbapenemases K. pneumoniae (CP-Kpn) i E. coli (CP-Eco) per a determinar la seva incidència, distribució geogràfica, filogènia i mecanismes de resistència a Espanya.

Aquest estudi és una primera passa cap a la integració de la seqüenciació del genoma complet en la vigilància d'Enterobacterals productors de carbapenemases a Espanya. Es detecten importants canvis epidemiològics, entre ells un augment de la prevalença i incidència de CP-Kpn i CP-Eco en comparació amb estudis anteriors, una àmplia disseminació interregional i una disseminació més gran de clons d'alt risc, com ST307/OXA-48 i ST512/KPC-3.

Referència de l'article
Cañada-García JE, Moure Z, Sola-Campoy PJ, Delgado-Valverde M, Cano ME, Gijón D, et al. CARB-ES-19 Multicenter Study of Carbapenemase-Producing Klebsiella pneumoniae and Escherichia coli From All Spanish Provinces Reveals Interregional Spread of High-Risk Clones Such as ST307/OXA-48 and ST512/KPC-3. Front Microbiol. 30 jun 2022. doi: 10.3389/fmicb.2022.918362. PubMed PMID: 35847090.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Servei de Microbiologia. Hospital Universitari Son Espases]