Categoria: Estudis i projectes

Programa de modificació de l'estil de vida en el tractament dels símptomes de la depressió a atenció primària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La  Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca i l'Institut d'investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi sobre l'efectivitat d'un programa de modificació de l'estil de vida en el tractament dels símptomes de la depressió a atenció primària. També hi han participat l'IIS Aragón, la Lancaster University, la Universitat de les Illes Balears, la RICAPPS i la Universitat de Zaragoza.

M. Jesús Serrano-Ripoll, investigadora de la Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca i de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Effectiveness of a lifestyle modification programme in the treatment of depression symptoms in primary care" a la revista Frontiers in Medicine.

Els símptomes de depressió és prevalent a la població general i la seva aparició podria estar relacionada a factors biològics i psicosocials, alguns dels quals estan relacionats amb aspectes de l'estil de vida. Els programes de promoció de la salut i de modificació d'estil de vida podrien ser efectiu en la reducció d'aquests símptomes. L'objectiu d'aquest estudi era analitzar l'efectivitat dels programes de promoció de la salut més tecnologies de la informació, comparades amb el tractament habitual durant sis mesos. Les intervencions es varen oferir com un tractament adjuvant dut a terme a centres de salut d'atenció primària per a persones amb símptomes de depressió.

Referència de l'article
Aguilar-Latorre A, Pérez Algorta G, Navarro-Guzmán C, Serrano-Ripoll MJ, Oliván-Blázquez B. Effectiveness of a lifestyle modification programme in the treatment of depression symptoms in primary care. Front Med. 2022 Jul 26;9. doi: 10.3389/fmed.2022.954644. PubMed PMID: 35957845.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]