Categoria: Estudis i projectes

L'alimentació amb llet materna dels nadons sèptics podria minimitzar la seva exposició a la teràpia de ventilació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Pediatria del Centre de Salut de la Vileta, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), la Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca, el SAMU 061, el Departament de Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases i el Servei d'Urgències de l'Hospital de Manacor, han publicat un estudi sobre com l'alimentació amb llet materna dels nadons sèptics podria minimitzar la seva exposició a la teràpia de ventilació. També hi han participat l'Hospital Santa Creu i Sant Pau, l'Hospital Germans Trias i Pujol i l'Hospital Clinic.

Sergio Verd, pediatra del CS de la Vileta i investigador de l'IdISBa; Alfonso LeivaJaume Ponce-Taylor, metge del SAMU 061; Pia Moll-McCarthy, metgessa d'urgències de l'Hospital de Manacor; i Catian Gelabert, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Human Milk Feeding for Septic Newborn Infants Might Minimize Their Exposure to Ventilation Therapy" a la revista Children.

Està ben establert que l'alimentació amb llet materna contribueix a limitar les malalties pulmonars en nounats vulnerables. L'objectiu primari d'aquest estudi era comparar la necessitat de ventilació mecànica entre nounats alimentats amb llet materna amb sèpsia i nounats alimentats amb llet de fórmula amb sèpsia.

Referència de l'article
Moliner-Calderón E, Verd S, Leiva A, Ponce-Taylor J, Ginovart G, Moll-McCarthy P, et al. Human Milk Feeding for Septic Newborn Infants Might Minimize Their Exposure to Ventilation Therapy. Children. 2022 Sep 22;9(10):1450. doi: 10.3390/children9101450.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]