Categoria: Estudis i projectes

Les altes concentracions de genisteïna disminueixen la viabilitat cel·lular en funció de l'estrès oxidatiu i la inflamació en línies cel·lulars de càncer de còlon

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El GMOT (Grup Multidisciplinar d'Oncologia Translacional) de l'IdISBa ha publicat un estudi sobre les altes concentracions de genisteína disminueixen la viabilitat cel·lular en funció de l'estrès oxidatiu i la inflamació en línies cel·lulars de càncer de còlon.

Marina Alorda-Clara, Pere Miquel Morla-Barceló, Pilar Roca, Jorge Sastre-SerraMargalida Torrens-Mas, Daniel Gabriel Pons i Jordi Oliver, investigadors i investigadores del grup GMOT, han publicat l'article amb el títol "High Concentrations of Genistein Decrease Cell Viability Depending on Oxidative Stress and Inflammation in Colon Cancer Cell Lines" a la revista International Journal of Molecular Sciences.

La genisteïna podria tenir un paper important en la modulació de tres processos fisiològics alterats vinculats durant el càncer: l'estrès oxidatiu, la biogènesi mitocondrial i la inflamació. Però el paper de la genisteïna en el càncer colorectal encara no està clara. Es volia determinar els efectes de la genisteïna en dues cèl·lules del càncer de còlon: HT29 i SW620, cèl·lules canceroses primària i metastàtica, respectivament. Després de 48 hores del tractament amb genisteïna, es varen estudiar la viabilitat cel·lular i la producció de peròxid d'hidrogen (H2O2).

Els resultats de l'article indiquen que els efectes del tractament amb elevades concentracions de genisteïna són més evidents a les cèl·lules de càncer de còlon metastàtiques.

Referència de l'article
Alorda-Clara M, Torrens-Mas M, Morla-Barcelo PM, Roca P, Sastre-Serra J, Pons DG, et al. High Concentrations of Genistein Decrease Cell Viability Depending on Oxidative Stress and Inflammation in Colon Cancer Cell Lines. Int J Mol Sci. 2022 Jul 7;23(14):7526. doi: 10.3390/ijms23147526. PubMed PMID: 35886874.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Sztrapacska74 / vitaminas / CC BY-NC-SA 4.0]