Categoria: Estudis i projectes

Caracterització estadística de la transferència inalàmbrica de potència mitjançant emissió no modulada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha publicat un article sobre la caracterització estadística de la transferència inalàmbrica de potència mitjançant emissió no modulada.

Sebastià Galmés, investigadors de l'IdISBa, ha publicat l'article amb el títol "Statistical Characterization of Wireless Power Transfer via Unmodulated Emission" a la revista Sensors.

En els últims anys, la capacitat de transferir energia de manera inalàmbrica ha experimentat un creixent interès per part de la comunitat investigadora. Atès que el canal inalàmbric està subjecte a un gran nombre de fenòmens aleatoris, un aspecte crucial és la caracterització estadística de l'energia que pot collir un dispositiu determinat. Perquè aquesta caracterització sigui fiable, és necessari un model potent del canal de propagació. El model K generalitzat proposat recentment ha demostrat ser molt útil, ja que abasta els efectes de la pèrdua de trajectòria, l'enfosquiment i l'esvaïment ràpid per a un ampli conjunt d'escenaris inalàmbrics, i perquè és analíticament manejable. En conseqüència, el propòsit d'aquest treball és caracteritzar, des d'un punt de vista estadístic, l'energia collida per un dispositiu estàtic a partir d'un senyal portador no modulat generada per una font dedicada, suposant que el canal inalàmbric obeeix al model de propagació K generalitzat. En concret, utilitzant mètodes analítics validats per simulació, aquest treball proporciona expressions exactes de manera tancada per a la mitjana i la variància de l'energia collida al llarg d'un període de temps arbitrari. La formulació derivada es pot fer servir per determinar un pla de transferència d'energia que permeti a múltiples o fins i tot massius nombres de dispositius de baixa potència operar de manera contínua, com s'espera de futurs escenaris de xarxa com la Internet de les coses o 5G/6G.

Referència de l'article
Galmés S. Statistical Characterization of Wireless Power Transfer via Unmodulated Emission. Sensors. 2022 Oct 14;22(20):7828. doi: 10.3390/s22207828. PubMed PMID: 36298179.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Fabian Horst / 5G Sendemast Telekom Kiel / CC BY-NC-ND 2.0]