Categoria: Estudis i projectes

Restriccions per combatre la COVID-19 que afecten els infants

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i Atenció Primària de Mallorca, han publicat un estudi sobre les restriccions per combatre la COVID-19 que afecten els infants.

Sergio Verd, pediatra del CS de la Vileta i investigador de l'IdISBa, ha publicat l'article amb el títol "Children First, a Debate on the Restrictions to Tackle COVID-19" a la revista Children.

Algunes vegades, quan es produeix una crisi sanitària, les restriccions obligatòries que limiten la llibertat han d'aplicar-se per salvar vides. Durant les primeres onades de la COVID-19, l'intercanvi d'idees en el món acadèmic va canviar dràsticament en la majoria dels països. Ara que la pandèmia sembla que està arribant al final, l'objectiu d'aquest article és suscitar un debat clínic i públic sobre les qüestions ètiques relatives als mandats pediàtrics de la COVID-19 en un intent d'analitzar el succeït. Amb una reflexió teòrica, i no amb una indagació empírica, abordem les mesures pal·liatives que van resultar perjudicials per als nens malgrat ser beneficioses per a altres segments de la població. Es centra en tres punts clau:

  1. El sacrifici de drets fonamentals dels nens en nom d'un bé major,
  2. La viabilitat de les anàlisis de cost-benefici per a prendre decisions i restriccions de salut pública que afecten els nens, i
  3. Analitzar els impediments per a permetre que se senti la veu dels nens en relació amb el seu tractament mèdic.
Referència de l'article
Verd S. Children First, a Debate on the Restrictions to Tackle COVID-19. Children. 2023 Jan 25;10(2):211. doi: 10.3390/children10020211. PubMed PMID: 34674813.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / CC BY-NC-SA 4.0]