Categoria: Estudis i projectes

El paper de participació en l'activitat social i intel·lectual en la funció cognitiva dels adults grans

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) junt amb la Universitat de les Illes Balears ha participat en un estudi sobre el paper de participació en l'activitat social i intel·lectual en la funció cognitiva dels adults grans. També hi ha participat la Universitat de València.

Noemí Sansó, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació del artículo amb el títol "The role of social and intellectual activity participation in older adults' cognitive function" a la revista Archives of Gerontology and Geriatrics.

Un repte de la població gran és el rendiment cognitiu, donada la seva associació a l'envelliment òptim. Els predictors cognitius documentats han inclòs factors sociodemogràfics, educatius i factors físics. Però, l'associació de la participació en l'activitat social i intel·lectual a la cognició s'ha estudiat menys.

Aquest estudi presenta un model predictiu de la funció cognitiva incloent-hi aquests factors alternatius així com altres més seminals per explicar la cognició en la vellesa.

Referència de l'article
Fernández I, García-Mollá A, Oliver A, Sansó N, Tomás JM. The role of social and intellectual activity participation in older adults’ cognitive function. Arch Gerontol Geriatr. 2022 Dec;107:104891. doi: 10.1016/j.archger.2022.104891. PubMed PMID: 36521393.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Centre de Salut de Vila]