Categoria: Sociosanitari

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, es reuneix amb el batle de Bunyola, Jaume Isern, per fer balanç del nou model sociosanitari implantat a l'Hospital Joan March

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, s’ha reunit amb el batle de Bunyola, Jaume Isern, per fer balanç del nou model d’atenció sociosanitària implantat a l’Hospital Joan March ara fa un any. El conseller l’ha assabentat de l’increment significatiu de l’activitat assistencial que hi ha hagut a l’hospital el 2013 amb un 43,3 % més que l’any 2012 i del nombre d’estades (31.044), que s’incrementà un 15 %. A la reunió també han assistit la regidora de Sanitat, Catalina Cabot, i el regidor de Llicències Integrades d’Activitat, Coordinació de Nuclis i Entitat Local Menor, Ildefonso Blázquez.

Per la seva part, Jaume Isern ha agraït a la Conselleria de Salut les millores assistencials posades en marxa al llarg del darrer any, que han suposat que es complissin la major part de les demandes dels treballadors del centre hospitalari ubicat al municipi de Bunyola: entre d’altres, un increment del nombre de llits, la reducció de la despesa mitjana per llit o la reducció de la despesa farmacèutica.

El batle de Bunyola també ha traslladat al conseller la demanda dels treballadors de l’Hospital de crear un punt d’atenció continuada (PAC) dins el centre hospitalari, i que es conté dins el Pla de Viabilitat presentat ara fa un any a l’Ajuntament. Martí Sansaloni i Jaume Isern han acordat treballar conjuntament per tal que l’Hospital Joan March pugui atendre les urgències del municipi.

Així mateix, Sansaloni i Isern han valorat l’augment de la cartera de serveis hospitalaris, com ara la creació de la Unitat de Recuperació Funcional que inclou el programa d’ortogeriatria i el programa de convalescència mèdica quirúrgica, que permet atendre pacients amb processos mèdics i en postoperatori que requereixen una estada més llarga per recuperar-se, una vegada estudiat i estabilitzat el problema pel qual varen ingressar a l’Hospital Son Llàtzer. 

En aquest sentit també s’han referit al Servei de Radiologia, que des de juny de 2013 atén de forma ambulatòria pacients dels centres de salut més propers al Joan March (Santa Maria, Sóller i les seves unitat bàsiques) amb el servei de radiologia simple i ecografies, abans aquest servei estava limitat als pacients hospitalitzats. Així, el metge de família pot veure els informes i les imatges com si s’haguessin fet a l’Hospital Son Llàtzer, amb la qual cosa s’acosta l’hospital als pacients que resideixen a la zona. També s’ha obert una consulta de rehabilitació per als pacients dels centres de salut de Santa Maria i Sóller, així com de les seves unitats bàsiques. 

Increment de l’activitat assistencial el 2013

Aquest increment tan important es deu a la millora en la gestió i a la implantació del nou model d’atenció sociosanitària durant el mes d’abril de 2013, que ha suposat millorar l’atenció i la qualitat de vida dels pacients crònics avançats, ja que Son Llàtzer gestiona els llits sociosanitaris de l’Hospital Joan March. D’aquesta manera, els pacients són atesos en el dispositiu assistencial més adient a les seves necessitats, amb la qual cosa es potencia un model més eficient de derivació des dels hospitals d’aguts i des de l’atenció primària. Així, s’eliminen les passes intermèdies i es facilita l’accés als llits sociosanitaris.

[Font: Conselleria de Salut. 28/03/2014]