Categoria: Estudis i projectes

Glomangiomioma al coll

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Otorrinolaringologia de l'Hospital Universitari Son Espases i el Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han publicat un cas sobre un glomangiomioma al coll.

Carolina Morales Olavarría, Claudio Carnevaleorcid, Pedro Sarria-Echegarayorcid i Guillermo Til-Pérezorcid, otorrinolaringòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; i Eva Marie Herding, patòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han publicat l'article amb el títol "Neck glomangiomyoma: A case report and literature review" a la revista Molecular and Clinical Oncology.

Els tumors glòmics són poc freqüents i la mà és clàssicament el lloc més comunament afectat. En el present estudi es realitza una revisió bibliogràfica sobre el tema i s'informa d'un cas inusual de glomangiomioma de coll en una pacient adulta. Una dona de trenta-un anys es va presentar amb una història de quatre anys d'un tumor submandibular en creixement amb dolor localitzat no irradiat. Una biòpsia per aspiració amb agulla fina prèvia havia suggerit un tumor glòmic, i l'anàlisi immunohistoquímica va mostrar tinció positiva per a actina de múscul llis, H-caldesmon, actina específica de múscul i col·lagen tipus IV. La ressonància magnètica va revelar una lesió nodular ben definida de 38x28x33 mm. La pacient va ser operada sense complicacions. Després de l'examen histopatològic i la tinció immunohistoquímica, es va establir el diagnòstic de glomangiomioma. Els glomangiomes són extremadament rars, però han de tenir-se en compte en el diagnòstic diferencial d'un adult que presenti una massa en el coll i sensibilitat localitzada, especialment si no hi ha altres factors de risc de tumors de cap i coll.

Referència de l'article
Morales Olavarría C, Carnevale C, Sarria-Echegaray P, Til-Pérez G, Herding EM. Neck glomangiomyoma: A case report and literature review. Vol. 17, Molecular and clinical oncology. England; 2022. p. 154. doi: 10.3892/mco.2022.2587. PubMed PMID: 34113088.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Ed Uthman / Glomangioma / CC BY-NC-ND 2.0]