Categoria: Sociosanitari

Presentació de la primera app sobre informació i autonomia dels dependents

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso, ha presentat en la clausura de la jornada sobre aplicacions mòbils en les cures de llarga durada, la primera app de dependència (App Dependencia), una aplicació per a telèfons mòbils desenvolupada per Telefònica per a l'Institut de Majors i Serveis Socials.

L'objectiu és informar, recolzar, oferir autonomia i participació a les persones majors o dependents i als seus cuidadors, per tal de millorar la seva salut i les seves necessitats, economitzant temps, desplaçaments i recursos.

L'aplicació es descarrega de forma gratuïta per a tot tipus de telèfons mòbils; el contingut es mostra mitjançant el seu menú principal, dividit en quatre apartats.

La informació obtinguda tracta sobre els següents aspectes:

  • Cures de la persona dependent, per exemple, mobilització, transferències del llit a la cadira, pujar i baixar escales, la neteja o els menjars.
  • Consells respecte a la llar i adaptacions: accés a l'habitatge, mobiliari adequat, il·luminació idònia, organització de la cuina, disposició del dormitori, la farmaciola, prevenció de caigudes o altres accidents.
  • Consells per a la cura dels cuidadors, tant físics com emocionals: escalfament, estiraments o relaxació, a més de la superació de l'estrès i l'ansietat.
  • Enllaços a vídeos d'organitzacions com Creu Roja o administracions públiques.
  • Testimonis de persones majors en situació de dependència o amb malalties neurodegeneratives.
  • Informació sobre els serveis i prestacions del Sistema d'Atenció a la Dependència previstos en la Llei (teleassistència, ajuda domiciliària, centres de dia, residències) també exposats mitjançant vídeos. Igualment inclou informació i enllaços per a la tramitació de sol·licituds pels òrgans gestors de les diferents comunitats autònomes.

     

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 29/04/2015]

[Foto: IMSERSO]