Categoria: Sociosanitari

L’Hospital Son Llàtzer posa en marxa la Unitat de Suport Hospitalari de Cures Pal·liatives

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Son Llàtzer ha presentat la Unitat de Suport Hospitalari de Cures Pal·liatives. Es tracta d'un equip multidisciplinari de l'Hospital Son Llàtzer, format per professionals dels serveis de Medicina Interna, Oncologia, Infermeria, Treball Social i Psicologia, que valoraran les necessitats, tant mèdiques, de tractament i cures, com socials i psicològiques, dels pacients amb malalties en fase avançada, i dels seus familiars, cercant una atenció integral.

L'equip gestionarà els recursos disponibles segons les característiques de cada cas i que més s'adeqüin a cada pacient i al seu entorn, i el derivarà a Atenció Primària, a l'Equip de Suport d'Atenció Domiciliària (ESAD) o a la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital Joan March.

El concepte d'aquesta Unitat deriva del canvi del paradigma de les cures pal·liatives, que inclou, a part dels pacient oncològics, pacients amb malalties cròniques, progressives i/o degeneratives no oncològiques (demències, insuficiència cardíaca, insuficiència renal, bronquitis crònica, etc., sempre en les fases més avançades), que puguin presentar símptomes complexos o dificultats a l'hora del maneig tant terapèutic i mèdic, com psicosocial.

La finalitat és donar un suport integral en aquests pacients i als seus familiars, a fi de facilitar el maneig d'aquestes patologies i, d'aquesta manera, millorar la qualitat de vida i disminuir el patiment en l'evolució de les malalties.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 06/05/2015]

[Foto: Infosalut]