Categoria: Sociosanitari

L'antic hospici de Felanitx es convertirà en un centre destinat a persones en situació de dependència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears destinarà més d’un milió d’euros al projecte de reforma de l'antic hospici Mare de Déu de Sant Salvador de Felanitx, un edifici tancat des de fa quatre anys.

El Consell de Govern ha acordat així autoritzar el Consorci a reservar la despesa corresponent a una part de les obres de rehabilitació, que tendran un cost total de 1.680.000 euros. D'aquesta quantitat, el Consorci aportarà 1.008.000 euros, mentre que l’Ajuntament de Felanitx n’aporta 672.000.

Mitjançant un conveni de col·laboració, el Consistori felanitxer cedirà al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears l'ús d’aquest edifici emblemàtic, situat al carrer Hospici, 1, de Felanitx, mentre durin les obres de rehabilitació. El Consorci convertirà l'antic hospici en un centre destinat a persones en situació de dependència i, una vegada acabades les obres, l'edifici disposarà de 30 places de centre de dia a la planta baixa i 8 places per al servei d'estades nocturnes a la primera planta. Aquestes 38 places s'integraran a la Xarxa d'Atenció Pública a la Dependència de les Illes Balears.

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i el Consell de Mallorca, ambdós integrants del Consorci, i l'Ajuntament de Felanitx lideren aquest projecte de recuperació d'un edifici històric de Felanitx, que donarà servei a persones amb dependència del municipi.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 05/08/2016]

[Foto: Infosalut]

Què en diu la premsa
*06/08/2016 Diario de Mallorca - El Consorci destinará más de un millón de euros a la reforma de l'Hospici.
*05/08/2016 Ara Balears - La rehabilitació de l’hospici, en marxa.
*05/08/2016 Última Hora - Destinan 1,6 millones para que el antiguo hospicio de Felanitx sea un centro para personas dependientes.

Notícies relacionades a Infosalut
*17/072018 - El nou centre de dia i d'estades nocturnes de l'Hospici de Felanitx ja és una realitat.
*30/03/2017 - Obres de reconversió de l'antic Hospici de Felanitx en centre de dia i d'estades nocturnes.