Categoria: Sociosanitari

Serveis Socials prorroga automàticament un any el termini de revisió del grau de discapacitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha prorrogat un any els graus de discapacitat de totes aquelles persones que tenen prevista la revisió de la seva discapacitat entre l'1 d'agost de 2016 i el 31 de juliol de 2017.

Aquesta mesura extraordinària té com a objectiu evitar problemes i perjudicis als usuaris, donat el temps de demora existent, i reduir el temps d'espera de la resta d'usuaris del Centre Base.

Prop de 4.000 persones es podran beneficiar d'aquesta mesura.

Els usuaris podran seguir demanant la revisió del grau de la seva discapacitat en cas que considerin que s'ha agreujat la seva discapacitat.

El Centre Base és l'organisme encarregat de fer les valoracions.

S'han revisat tots els procediments des del Servei de Qualitat amb l'objectiu de reduir temps d'espera i abreujar determinats processos i s'ha reforçat l'estructura administrativa per accelerar dinàmiques internes i tenir un millor seguiment dels processos. Aquestes decisions preses han possibilitat passar de 12 mesos de demora a 155 o 170 dies de demora segons el procediment, molt lluny encara del que hauria de ser una situació òptima. A més, s'ha posat en marxa un servei itinerant a Formentera perquè els ciutadans de l'illa no es desplacin a Eivissa per fer la valoració de discapacitat.

Per altra banda, des de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació s'està revisant tota la legislació vigent per ampliar els anys de renovació i que tenguin una temporalitat més llarga, cosa que anirà en benefici de les persones amb discapacitat.

[Fonts: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 08/08/2016 - BOIB. Núm. 99. 04/08/2016]

[Foto: Infosalut]

Què en diu la premsa
*08/08/2016 Ara Balears - Prorroguen el grau de discapacitat de persones que estaven pendents de renovar-lo per tal de reduir la llista d'espera.