Categoria: Sociosanitari

Serveis Socials i Cooperació gestionarà el proper any 15,7 M€ més que el 2016

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha explicat els pressupostos per a l'any 2017. En total, la Conselleria gestionarà l'any que ve 178.932.932 euros, que suposen un increment de 15,7 milions d'euros respecte els pressupostos de l'any 2016.

A més s'han de sumar, a finals d'enguany, 7 milions d'euros més que es destinaran a infraestructures: dues noves residències per a persones grans en situació de dependència a Mallorca, la continuació de les obres i projectes del centre de dia de Son Ferriol i Felanitx, la construcció de nous centres de dia, entre d'altres.

Per àrees d'actuació, les que més creixen són l'atenció a la dependència i a la discapacitat, que passa de 94,1 milions a 106,6 milions d'euros. En relació a les persones amb discapacitat, es contempla la creació de nous serveis, l'ampliació dels ja existents i la contractació de més personal de valoració dels graus de discapacitat.

El pressupost inclou també l'obertura d'un centre residencial interinsular a Eivissa per a persones amb discapacitat física, l'assumpció de la gestió pública de la residència per a persones amb dependència Sa Serra d'Eivissa i el desenvolupament del servei de teleassistència.

En el camp de la salut mental, el pressupost creix 1,1 milions d'euros, amb un total de 2,9 milions.

L'àrea de menors i famílies també registra un augment pressupostari.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 03/11/2016]

[Foto: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació]