Categoria: Sociosanitari

Canvis en el servei de promoció de l'autonomia personal (SEPAP)

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha explicat a la comissió d’Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament de les Illes Balears, els canvis que es duran a terme en el servei de promoció de l’autonomia personal (SEPAP) a partir de l’1 d’octubre, data en què s’extingeix el contracte amb l’empresa privada que el presta.

Santiago ha informat del procés de descentralització d’un servei que fins ara només s’oferia al centre Joan Crespí i ha reiterat que els canvis no suposen el tancament ni del servei, ni del centre, i que totes les persones usuàries del SEPAP tenen garantida la continuïtat dels mateixos serveis de què disposaven.

El servei de promoció de l’autonomia personal i suport a la vida independent (SEPAP) és un servei dirigit a persones amb discapacitat física o psicofísica greu afectades per lesió medul·lar, dany cerebral adquirit o qualsevol altra discapacitat d’origen neurològic (traumatisme cranioencefàlic, ictus, malalties neurodegeneratives, paràlisi cerebral, malaltia de Parkinson, malaltia de Huntington, etc.)

L’objectiu és facilitar a la persona amb aquest tipus de discapacitat el desenvolupament d’un òptim nivell d’autonomia personal mitjançant un treball interdisciplinari en totes les àrees que afecten la normalització de les seves condicions de vida.

Així doncs, el que s’ha fet és integrar el SEPAP en el servei de promoció de l’autonomia personal que gestiona el Consell de Mallorca, a través d’entitats del tercer sector, permetent cobrir tota l’illa de Mallorca, i no només Palma, com estava passant fins ara.

La consellera ha explicat que tots els usuaris del SEPAP ja saben a quin punt d’atenció rebran el servei i que l’assignació de la nova ubicació s’ha fet en funció del seu domicili i/o preferències de mobilitat. 43 usuaris rebran el servei a un centre habilitat al centre de Palma (seu Aspaym); 10 usuaris ho faran a Palma migjorn (Hospital Sant Joan de Déu); 2 usuaris aniran al centre ubicat a Palma llevant (seu Asprom), 1 usuari rebrà el servei a un centre a Felanitx, i a petició dels mateixos usuaris, 13 persones continuaran rebent el servei al mateix centre Joan Crespí, ja que la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha cedit al Consell de Mallorca l’espai on fins ara es donava el servei.

Al marge d’aquests canvis en el SEPAP, el centre Joan Crespí continuarà oferint els serveis de rehabilitació i fisioteràpia, així com tota la resta de serveis que fins ara s’hi feien. Per a més informació, podeu consultar el tríptic informatiu del SEPAP.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 28/09/2017]

[Foto: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació]