Categoria: Sociosanitari

Sa Indioteria tindrà un nou centre de dia per a persones amb dependència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; el batle de Palma, Antoni Noguera; la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, i el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris, Juan Manuel Martínez, han informat els veïnats de la barriada de sa Indioteria de la recuperació del projecte de construcció d’un centre de dia.

A la trobada amb les entitats veïnals, se’ls ha anunciat que les dues institucions han arribat a un acord per reactivar la construcció d’aquest centre de dia i se’ls ha presentat el projecte de construcció.

La recuperació del projecte suposarà la construcció d’un nou centre de dia, que oferirà 20 places per a persones grans en situació de dependència i donarà cobertura, preferentment, a la població d’aquesta barriada de Palma.

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que hi aportarà 700.000 euros, es farà càrrec del cost de la construcció i concertarà les places, mentre que l’Ajuntament de Palma, que gestionarà el centre una vegada en marxa, cedeix el solar on s’ubicarà. La construcció de l’edifici, que es preveu s’iniciï a finals d’enguany, tindrà una superfície total de 484 metres quadrats distribuïts en dues plantes i la durà a terme el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears.

La construcció d’aquest nou equipament suposa, d’una banda, complir, juntament amb l’Ajuntament, el compromís de reactivar infraestructures paralitzades en la legislatura anterior i, de l’altra, ampliar l’oferta de places destinades a persones en situació de dependència, especialment a Palma, on n’hi ha més demanda. Aquest nou centre de dia és un projecte inclòs en el Pla d’Actuació per a l’ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021 de la Conselleria de Serveis Socials.

A Palma, ja s’han reactivat els projectes de construcció del centre de dia de Son Ferriol, el de Son Xigala, aquest a sa Indioteria i el centre ocupacional de salut mental Sa Riera.

 Panell projecte Centre de Dia Sa Indioteria.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 15/01/2018]

[Foto: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació]

Notícies relacionades a Infosalut
*09/01/2018 - Serveis Socials retorna a l’Ajuntament de Palma la gestió de diversos centres de dia.
*04/09/2017 - Acord de la Conselleria de Serveis Socials i l’Ajuntament de Palma sobre la recuperació de la gestió de centres de dia.
* 14/06/2017 - Pla d'actuació per a l'ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2020.
*17/02/2017 - El nou centre ocupacional de salut mental del Govern ja atén els primers usuaris.
*
13/10/2016 - Comencen les obres de construcció del nou centre de dia de Son Ferriol.