Categoria: Sociosanitari

Un total de 27 propostes opten al disseny arquitectònic de la nova residència de Maó

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una vegada acabat el termini de presentació de propostes, el concurs d’idees per construir la residència que s’ubicarà al quarter de Santiago de Maó, i que oferirà entre 110 i 120 places per a persones grans en situació de dependència a Menorca, ha rebut 27 propostes arquitectòniques.

Es tracta d’un concurs que, com ja es va fer amb les futures residències de Marratxí i Son Martorell a Mallorca, promou que arquitectes i equips professionals de tot Europa s’impliquin en el disseny d’equipaments residencials públics.

Els projectes presentats provenen de tot Espanya, tant de les Illes Balears com d’altres ciutats espanyoles, i en breu el jurat resoldrà quina és la proposta guanyadora.

S’atorgaran tres premis: el primer, de 15.000 euros; un segon premi de 5.000 euros, i un tercer premi de 4.000 euros. El guanyador del primer premi podrà optar a l’adjudicació del contracte de redacció del projecte bàsic i d’execució així com de direcció de les obres.

La futura residència per a persones grans amb dependència de Maó va ser el primer equipament públic declarat d’interès autonòmic per part del Consell de Govern, el passat mes de gener, i és un dels equipaments inclosos en el Pla d’Actuació per a l’Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021, de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

La construcció de la nova residència tindrà un cost aproximat de 8,5 milions d’euros i serà finançada pel Govern.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 09/05/2018]

[Foto: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació]

Notícies relacionades a Infosalut
*04/06/2018 - Aleph, projecte guanyador del concurs arquitectònic de la futura residència de Maó.