Categoria: Sociosanitari

El nou centre de dia i d'estades nocturnes de l'Hospici de Felanitx ja és una realitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La reforma i rehabilitació de l'antiga residència hospici Mare de Déu de Sant Salvador de Felanitx ja ha finalitzat i passat l’estiu aquest nou centre de dia i d’estades nocturnes rebrà els primers usuaris.

La inauguració i jornada de portes obertes del nou equipament va comptar amb la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada per Fina Santiago, consellera de Serveis Socials i Cooperació; Margalida Puigserver, presidenta de l’IMAS; Joan Xamena, batle de Felanitx, i Juan Manuel Martínez, gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris. 

Una vegada finalitzades les obres de rehabilitació de l’edifici cedit per l’Ajuntament, el centre disposarà de 38 places destinades a persones en situació de dependència: 30 places de centre de dia a la planta baixa (530 m2) i 8 places per al servei d’estades nocturnes a la primera planta (453 m2). Unes places que s’integraran a la Xarxa d’Atenció Pública a la Dependència de les Illes Balears.

El cost total del projecte ha estat d’1.680.000 euros. El Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, que és el responsable de les obres, ha assumit el 60 % del cost total, és a dir, 1.008.000 euros, dels quals 789.600 provenen de la Conselleria de Serveis Socials, i 218.400, del Consell Insular de Mallorca (IMAS). D’altra banda, l’Ajuntament de Felanitx ha aportat el 40 % restant, que ascendeix a 672.000 euros.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 13/06/2018]

[Foto: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació]

Notícies relacionades a Infosalut
*30/03/2017 - Obres de reconversió de l'antic Hospici de Felanitx en centre de dia i d'estades nocturnes.
*09/08/2016 - L'antic hospici de Felanitx es convertirà en un centre destinat a persones en situació de dependència.