Categoria: Sociosanitari

S’ha presentat el Programa de Cures Pal·liatives de les Illes Balears sobre necessitats i qualitat de vida en els pacients i familiars

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut de les Illes Balears ha presentat el Programa de Cures Pal·liatives 2013-2016, elaborat a partir de l’Estratègia autonòmica, que pretén donar resposta a les necessitats de les persones pacients i familiars durant el darrer moment de la seva vida. El conseller de Salut, Martí Sansaloni, acompanyat pel coordinador autonòmic de l’Estratègia, Enrique Benito, ha donat a conèixer el Programa de Cures Pal·liatives, que representa “la maduresa del nostre sistema de salut”.

El Programa de Cures Pal·liatives respon a la creació de recursos específics de cada comunitat, manifestada pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut l’any 2011. Així, aquest Programa ha aconseguit conjuminar professionals, representants dels usuaris i gestors, per tal que tots els ciutadans de les Illes Balears disposin de la millor atenció i acompanyament possible en aquesta etapa de la vida, independentment del grau de complexitat del seu patiment i del lloc on siguin atesos.

L’objectiu final d’aquest projecte és garantir que qualsevol persona amb necessitats d’atenció pal·liativa i els seus familiars rebin les cures pal·liatives que necessitin, independentment del nivell assistencial en què es trobi el pacient, i fins i tot si és a ca seva o resideix en un centre geriàtric.