Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Sociosanitari

Les Illes Balears rebran 7,4 milions per a les emergències socials provocades pel COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les Illes Balears rebran 7.453.000 euros del Fons Social extraordinari de 300 milions d’euros que l’Estat distribueix entre les comunitats per fer front a les necessitats socials provocades per la crisi del COVID-19.

El repartiment es va votar per videoconferència durant el ple extraordinari del Consell Territorial de Serveis Socials i Dependència. 

Durant la trobada entre el vicepresident de Drets Socials, Pablo Iglesias, i les comunitats per videoconferència, Santiago va reclamar que s’actualitzassin les dades de població perquè el repartiment que es preveia fer era en base a l’estadística poblacional de 1992. En xifres suposa que les Balears ara representen el 2,48% de tota la població estatal, amb la fotografia de 1992 només sumaven l’1,9% de total. Aquesta diferencia suposa un increment important de finançament: Ara es rebran 7.400.000 euros i amb els criteris anteriors 5.700.000. 

MÉS MESURES DE PROTECCIÓ

Durant la videoconferència totes les comunitats van insistir a reclamar al vicepresident de Drets Socials la necessitat que arribin els equipaments de protecció individual (EPIS) al personal de serveis socials. Iglesias es va comprometre a fer-ho de la manera més ràpida possible i, fins i tot, no ha descartat emprar l’Exercit per una major celeritat en la distribució d’aquest material i també, va reconèixer una mancança d’aquest material a tot l’Estat, no només a l’àmbit social sinó també al sanitari. 

[Font: Conselleria d'Afers Scoials i Esports. 29/03/2020]

[Foto: Conselleria dAfers Socials i Esports]