Categorías: COVID-19, Promoción de la salud y prevención de la enfermedad

COVID-19: Ampliación del presupuesto solicitado por el Servicio de Salut

Tipografía
  • Más pequeño Pequeño Mediano Grande Más Grande
  • Por defecto Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha aprovat l’ampliació de pressupost sol·licitada pel Servei de Salut per un import de 50 M€. D’aquest total, 38,5 M€ (77%) corresponen a despeses relacionades amb béns i serveis i els 11,5 M€ (23%) restants, a despeses de personal.

La situació d’emergència de salut pública ocasionada per la COVID-19 provocà la necessitat d’adoptar tot una sèrie de mesures immediates per limitar al màxim la propagació del virus i assegurar la salut dels ciutadans, segons les recomanacions de les autoritats científiques i sanitàries. Aquesta situació ha fet necessari un finançament a l’efecte d’augmentar el pressupost corrent.

Amb relació als béns i serveis, els centres de salut s’han reforçat amb prop de 400 línies telefòniques noves per millorar l’accessibilitat de la població als centres i unitats bàsiques de salut. Des de l’inici de la crisi sanitària, també s’han adquirit per via aèria diferents carregaments de material sanitari (24 milions de mascaretes quirúrgiques, més de 300.000 granotes de protecció, 21 milions de guants de nitril, prop de 300.000 bates quirúrgiques o 250.000 ulleres de protecció).

Pel que fa als recursos humans, des que es va iniciar la pandèmia el Servei de Salut ha contractat gairebé 900 treballadors per reforçar tots els nivells assistencials. Actualment, Atenció Primària disposa de 240 professionals sanitaris que fan feina en el seguiment de contactes estrets des de la central de coordinació. Les gerències hospitalàries també han reforçat les seves plantilles durant els mesos de pandèmia.

[Fuente: Consejería de Salud y Consumo. 07/09/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant / CC BY-NC-SA 4.0]

Información científica COVID-19

Vídeos COVID-19