Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Salut recorda que serà necessari rebre la dosi de reforç per a l’obtenció del certificat COVID si han passat nou mesos des de l’obtenció de la pauta completa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum recorda que, a partir de l'1 de febrer, el Certificat COVID caducarà al cap de nou mesos des de l'obtenció de la pauta completa de vacunació i que, per mantenir-ne la validesa, serà necessari posar-se la dosi de reforç. Aquesta mesura afectarà totes les persones que hagin rebut la pauta completa abans del dia 1 de maig i així consecutivament. Salut insta la població de més de quaranta anys que encara no ha rebut la dosi de reforç i que es va vacunar abans del dia 1 de maig que ho faci durant els dies vinents per no perdre la validesa del certificat COVID.

Tenint en compte les indicacions del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties, el 21 de desembre de 2021 la Comissió Europea va aprovar establir un període d'acceptació obligatori de dos-cents setanta dies del certificat COVID.

Així mateix, va modificar les regles de codificació dels certificats per tal que els certificats de vacunació que demostrin la realització de la pauta completa es puguin distingir sempre dels certificats de vacunació expedits després d'una dosi de reforç.

Les dosis de reforç es registraran tal com s'indica tot seguit:

  • 3/3 per a una dosi de reforç després d'una pauta completa composta de dues dosis.
  • 2/1 per a una dosi de reforç després d'una pauta de vacunació d'una sola dosi o després d'una vacuna de dues dosis administrada a una persona recuperada.
  • Cal recordar que des del 10 de gener està oberta la vacunació amb dosis de reforç a totes les persones majors de quaranta anys de les Illes Balears.

El darrer grup que s'hi va incorporar és el de 40 a 49 anys.

Les condicions que s'han de complir per poder rebre la dosi de record són tenir entre 40 i 49 anys, haver rebut la pauta completa de vacunació contra la COVID-19 i que hagin passat almenys sis mesos des de la darrera dosi en els casos de Pfizer o Moderna o tres mesos si es tracta de Vaxzevria (AstraZeneca) o Janssen.

A més, les persones que hagin passat la infecció han d'esperar quatre setmanes per poder ser vacunades amb la dosi de reforç.

A través de BITCita es pot demanar hora als punts de vacunació següents:

  • Mallorca: Hospital Son Dureta, Espai Francesc Quetglas, Hospital Sant Joan de Déu (Palma), Hospital Universitari Son Espases, Hospital Universitari Son Llàtzer, Hospital Comarcal d'Inca i Hospital de Manacor.
  • Menorca: centres de salut i a l'Hospital Mateu Orfila.
  • Pitiüses: Hospital Can Misses, centres de salut Sant Antoni de Portmany, Vila i Santa Eulària des Riu, i Hospital de Formentera.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/01/2022]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

 

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19