L'Hospital Universitari Son Espases ha posat a disposició dels pacients de l'Hospital de Dia Oncològic dues ulleres de realitat virtual per amenitzar-los l'estada durant el temps que reben tractament quimioteràpic. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració amb la Junta de les Balears de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), que ha donat dos parells d'ulleres. De moment estan disponibles a l'Hospital de Dia Oncològic, però es preveu que més endavant es puguin emprar a altres àrees de l'Hospital amb pacients oncològics.

Llegeix més...

La Conselleria de Salut va presentar el dia 31 de gener, a equips directius d’hospitals, centres de salut i associacions de pacients, el programa PROCESA de centres sanitaris promotors de la salut, impulsat de forma conjunta per la Direcció General de Salut Pública i el Servei de Salut. L’objectiu principal d’aquest programa és crear una xarxa d’hospitals, centres de salut, centres sociosanitaris i altres establiments sanitaris que promoguin aquests espais com a entorns segurs i saludables, tant per als pacients i les seves famílies com per a les persones que hi fan feina.

Llegeix més...

El dilluns 29 de gener i el dimecres 31, es varen dur a terme les primeres reunions dels grups de treball del Pacte per la Salut a l'Hospital Universitari Son Espases. Concretament, varen participar els grups u (fidelització, estabilització i captació de professionals), tres (abordatge de la cronicitat) i sis (abordatge de les llistes d'espera). El dimecres 31 es va convocar a la resta: el dos (modernització i enfortiment de l'atenció primària), quatre (promoció de la salut i prevenció) i cinc (salut mental i atenció comunitària).

Llegeix més...

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, va mostrar el passat 29 de gener la seva satisfacció per la cobertura del servei d'oncologia a Can Misses gràcies a les mesures de captació i fidelització de professionals sanitaris i la declaració d'oncologia com a plaça de molt difícil cobertura. Des que es varen aprovar aquestes mesures s'han incorporat tres oncòlegs al departament. Concretament, els doctors Urbicio Pérez, Blanca SánchezDiego Iglesias que ha pres possessió de la plaça fixa recentment després d'obtenir plaça a Can Misses, i que ve de l'Hospital Universitari Son Espases. La presidenta també va mantenir una reunió amb les associacions de pacients oncològics i de Patologia dual.

Llegeix més...

El Consell de Govern va aprovar el passat 5 de gener el reconeixement econòmic del complement per a les places declarades com de molt difícil cobertura de facultatiu especialista d’àrea del Servei d’Aparell Digestiu de l’Hospital Mateu Orfila (Maó), que ascendeix a 924 € al mes. Així doncs, les quatre places que hi ha actualment a la plantilla estaran dotades a partir d’enguany d’aquest complement específic.

Llegeix més...

El termini per sol·licitar la inscripció al curs és de l’11 al 22 de desembre de 2023. Les persones que superin el curs quedaran habilitades per poder exercir les funcions d’assessorament i d’avaluació en els procediments d’acreditació de competències professionals.

Llegeix més...