Entre els organismes d'Espanya que participen activament en aquest important programa de treball es troba la Conselleria de Salut de les Illes Balears, a través de la Fundació Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i l'Hospital Universitari Son Espases (HUSE), que amb una dotació de 235.341 € d'aquest pressupost total de 62,5 milions d'euros, repeteixen la seva participació amb l'objectiu de continuar avançant en la lluita contra les resistències als antimicrobians.

Llegeix més...

El jutge és clau quan les causes de la mort del donant motiven l'inici d'una investigació penal, com en el cas d'un accident o un possible homicidi. De les 2.346 donacions de persones mortes el 2023, en 417 ocasions es va requerir autorització judicial: en el 95% dels casos, els jutges autoritzaren la donació. En el procés de les donacions de viu, el paper del jutge és indispensable: en 2023, varen participar en 437 procediments.

Llegeix més...

El Centre Nacional de Microbiologia (CNM), de l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), ha estat reacreditat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com a Laboratori Nacional de Referència per a Xarampió i Rubèola, i forma part de la Xarxa Global de Laboratoris de Xarampió i Rubèola que l'OMS té repartida per tot el món.

Llegeix més...

El dia 1 de desembre de 2022, la Societat Espanyola d'Urgències Pediàtriques (SEUP) va iniciar un observatori de bronquiolitis en què participaren 31 hospitals de 12 comunitats autònomes, amb l'objectiu d'enregistrar el mapa dels lactants que acudeixen amb bronquiolitis a les urgències pediàtriques del territori espanyol i, d'aquesta manera, anticipar-se i sol·licitar els reforços humans i estructurals necessaris durant el període epidèmic.

Llegeix més...

Subcategories