Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El Govern agraeix a la ciutadania la vacunació massiva que permet llevar la mascareta als interiors i la manté exclusivament als centres sanitaris i sociosanitaris i transport públic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’executiu balear recomana l’ús a la resta de centres públics quan no es pugui mantenir la distància d’un metre i mig i als espais comuns.

El Govern de les Illes Balears ha celebrat l’èxit social de poder eliminar l’obligació de la mascareta als interiors, gràcies al respecte a les mesures de precaució i a les altes xifres de vacunació.

La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha confirmat que a les Illes es mantindrà l’obligació de la mascareta exclusivament als centres de treball sanitaris i sociosanitaris, on s’ha de tenir especial cura per les persones més vulnerables a la COVID-19, i al transport públic. Així, la mascareta continuarà sent obligatòria a espais com els hospitals, centres de dia, serveis de prevenció, centres d’atenció a la dependència i similars, així com autobusos, trens i taxis.

Per a la resta dels interiors, també en el cas de l’àmbit educatiu, queda extingida l’obligatorietat de l’ús de la mascareta. En tot cas, el Govern en recomana la utilització quan no es pugui mantenir la distància d’un metre i mig, no hi hagi mampares de seguretat o als espais comuns, com ara accessos, reunions, banys, àrees de descans, entre d’altres.

[Font: Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat. 19/04/2022]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19