Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

S'aprova l'eliminació de l'ús obligatori de mascaretes en els transports públics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es manté l'obligatorietat de l'ús de la mascareta en centres i serveis sanitaris, en les oficines de farmàcia i infermeries, també en els centres sociosanitaris, per als treballadors i els visitants.

El Consell de Ministres va aprovar, el dia 7 de febrer de 2023, l'eliminació de l'ús obligatori de mascaretes en els transports públics a partir del dia 8 de febrer.

La mesura es produeix d'acord amb la Ponència d'Alertes, Plans de Reparació i Respostes del Consell Interterritorial del Servei Nacional de Salut. Aquesta decisió s'adopta en un moment de gran estabilitat pel que fa a casos de COVID-19, amb una clara tendència a la baixa.

Segons el darrer informe, del divendres 3 de febrer, la incidència acumulada a 14 dies en majors de 60 anys és de 50,76 casos per 100.000 habitants. A més, els llits ocupats per pacients COVID són l'1,64% del total, i a les UCI un 1,70%. Són les xifres més baixes de tota la pandèmia.

Pel que fa a la vacunació, gairebé un 93% de la població major de 12 disposa de la dosi completa. Ja s'han administrat més de 110 milions de dosis i més del 75% dels majors de 80 anys han rebut la segona dosi de record.

En qualsevol cas, des del Ministeri de Sanitat es continua recomanant l'ús responsable de la mascareta. S'aconsella el seu ús en persones amb simptomatologia compatible amb una infecció respiratòria aguda i en persones vulnerables. També en espais tancats, esdeveniments multitudinaris i en l'entorn familiar i reunions o celebracions privades, en funció de la vulnerabilitat dels participants.

[Font: Ministeri de Sanitat. 07/02/2023

[Foto: Eneas de Troya / El gran confinamiento: The great lockdown / CC BY 2.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19