Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19

Es confirma un sisè cas per SARS-CoV-2 a Mallorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les anàlisis han confirmat un nou cas positiu de SARS-CoV-2 a Mallorca. És un home que roman aïllat a l'Hospital Universitari Són Llàtzer, on va ingressar anit. Amb est són sis els casos detectats a Mallorca. El primer de tots ja va ser donat d'alta.

Les mostres que analitzarà el Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut de Salut Carlos III confirmaran o descartaran definitivament la infecció.

Aquesta persona forma part dels contactes estrets de la pacient ingressada anteriorment al citat Hospital (tercer cas detectat), que havia passat una setmana a Torí (Itàlia). L'home es trobava en situació de vigilància activa i, en presentar símptomes, se li va realitzar la prova ràpida, que va donar positiu.

La Direcció general de Salut Pública i Participació realitzarà l'estudi corresponent de casos que hagin pogut tenir contacte amb aquest.

La Conselleria de Salut i Consum demana una vegada més respecte màxim al dret a la intimitat i a les dades de caràcter personal d'aquests pacients.

A més, reitera que, davant qualsevol dubte, la població es pot dirigir al servei d'atenció telefònica 061 Salut Respon.

Així mateix, la Conselleria desitja traslladar un missatge de tranquil·litat i de confiança en la tasca que dia a dia duen a terme tots els professionals de la salut i en el treball que les Illes Balears està realitzant en col·laboració estreta amb el Ministeri de Sanitat

Actualment, la situació a les zones d'urgències i d'hospitalització dels hospitals de les Illes és de normalitat.

La Conselleria recorda que el Gabinet de Comunicació està a la disposició dels mitjans per contrastar qualsevol dada i evitar, d'aquesta manera, que es puguin produir imprecisions i confusions en les informacions.

Fins al moment s'han registrat sis casos, el primer dels quals ja va ser donat d'alta. El segon va ser una dona que va ingressar a l'Hospital Universitari Son Espases; el tercer cas, una altra dona, va ingressar a l'Hospital Universitari Són Llàtzer, i la cambra i el cinquè (homo i dona) ho van fer a l'Hospital Comarcal d'Inca. Ara, el sisè, ha ingressat a Son Llàtzer

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 05/03/2020]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres / Infermeres i TCAIS fan una simulació d'atenció de persones amb el virus d'Ebola / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*05/03/2020 menorca.info - Primer contagio por coronavirus producido en Mallorca.
*05/03/2020 elmundo.es - Sexto caso de coronavirus en Mallorca: el primero que se ha contagiado en la isla.
*05/03/2020 dbalears.cat - Confirmen un sisè cas de coronavirus a Mallorca.
*05/03/2020 noudiari.es - Sexto caso confirmado de coronavirus en Mallorca.
*05/03/2020 canal4diario.com - Detectado un sexto caso de coronavirus contagiado en Mallorca.
*05/03/2020 menorcaaldia.com - Sexto caso de coronavirus en Mallorca.
*05/03/2020 ultimahora.es - Primer contagio por coronavirus producido en Mallorca.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19