Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Institucions sanitàries

Se habilita una unitat d'estada mitjana a Ca Na Majora de Can Misses

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Can Misses habilita cinquanta-sis llits per a pacients procedents de residències. S'ha contractat i format una trentena de professionals per a aquesta nova unitat.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha posat en marxa en només una setmana la nova Unitat d'Estada Mitjana (UEM) Ca Na Majora, situada a l'edifici J de l'Hospital Can Misses.

La situació d'emergència actual ha fet que l'obra de reconversió de l'antic hospital Can Misses, que ja era a punt de ser lliurada, serveixi per ampliar el nombre de llits per a pacients amb COVID-19.

D'aquesta manera, l'Hospital Can Misses disposarà des d'avui de cinquanta-sis llits més, situats en les antigues unitats d'Hospitalització de Maternitat, en la planta baixa, i de Cirurgia, en la primera planta.

Amb aquesta ampliació, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera disposarà de més d'un centenar de llits per a pacients amb COVID-19: 40 en la Unitat de Medicina Interna de l’edifici F, 56 en la nova UEM Ca Na Majora i 13 més en la Unitat de Cures Intensives.

La posada en marxa de Ca Na Majora ha comptat amb aportacions d'hotelers i d'altres empreses privades. El Consell d’Eivissa ha fet funcions d'enllaç. Com a resultat d'aquesta col·laboració, s'ha pogut dotar la nova UEM en només uns dies. Paral·lelament, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha contractat i format un equip format per gairebé una trentena de professionals, entre els que hi ha 4 metges, 10 infermeres, 10 tècnics auxiliars d'infermeria i 5 zeladors.

Les persones que ingressin en la nova UEM seran pacients amb COVID-19, amb simptomatologia lleu i procedents de residències. Si el seu estat empitjora, seran traslladats pel SAMU 061 a la Unitat de Medicina Interna de l’edifici F o a la UCI segons el cas.

Van ingressar a la UEM els primers quatre pacients, procedents de les resdiencies Can Blai i Cas Serres, però que ja estaven hospitalitzats en la Unitat de Medicina Interna de l'edifici F. El trasllat l’ha fet el SAMU 061 aquest matí, seguint estrictes normes de seguretat, amb una llitera aïllada. Els quatre pacients es troben estables. Si hi ha més pacients amb COVID-19, amb simptomatologia lleu i que provinguin de residències ja seran ingressats directament a Ca Na Majora.

La gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, "agraeix l'enorme treball, esforç i compromís tant dels professionals de l'Àrea de Salut com de les empreses i organismes que han col·laborat aquests dies per posar en marxa un recurs que podrà alleujar les necessitats d'hospitalització de la planta de Medicina Interna".

[Font: Área de Salut d’Eivissa i Formentera. 26/03/2020]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]

Què en diu la premsa
*26/03/2020 gentedigital.es - Cuatro pacientes estrenan la Unidad de Estancia Media de Ibiza para contagiados con Covid-19.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19