Categories: Farmacoterapèutica, Salut ambiental

El reciclatge de medicaments augmenta gairebé un 20 % en els darrers cinc anys

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Medi Ambient i Territori i SIGRE han posat en marxa, un any més, una campanya de sensibilització sota el lema ‘Una passa endavant pel medi ambient’ per instar la ciutadania a gestionar correctament els envasos i restes de medicament.

SIGRE, és una entitat sens ànim de lucre encarregada de garantir la correcta gestió mediambiental d'aquests residus que es generen a les llars.

El reciclatge de medicaments domèstics, ha augmentat que en els darrers cinc anys un 18 % a les Illes Balears. Un estudi d'aquesta entitat certifica que el 95 % de la ciutadania de l’arxipèlag està conscienciada del dany mediambiental que genera llençar els medicaments al fems o pel desguàs. Així mateix, un 92% de la població illenca coneix el punt SIGRE de les farmàcies.

Les Illes Balears compten amb 437 punts SIGRE distribuïts per les farmàcies de l’arxipèlag. En aquests espais s’hi han de dur, especialment:

  • L’envàs buit – blíster, pot, tub, etc, – dins de la seva caixa sempre que s’acaba un medicament.
  • L’envàs amb la resta de medicació que hagi pogut sobrar en finalitzar un tractament.
  • En revisar la farmaciola. Es recomana revisar-la dues vegades a l’any per detectar aquells medicaments caducats o que ja no es necessiten.

[Font: Conselleria de Medi Ambient i Territori. 03/11/2020]

[Foto: Conselleria de Medi Ambient i Territori]