Categoria: Farmacoterapèutica

Autorització de la compra de medicaments exclusius

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern del dia 21 de juny de 2021, va autoritzar la compra de medicaments exclusius de l’empresa Novartis Farmacéutica, SA, per un valor de 6.727.062 €, per als centres dependents del Servei de Salut.

Els medicaments exclusius són aquells que no tenen competència perquè encara no ha expirat la patent dels laboratoris que els subministren (com els medicaments d'innovació oncològica).

Aquesta compra, emmarcada en la prestació farmacèutica, té com a finalitat que els pacients hospitalitzats rebin les dosis precises segons els requeriments individuals amb el cost més baix possible, tot això de conformitat amb la cartera de serveis comuns d'atenció especialitzada del Sistema Nacional de Salut.

La compra d’aquests medicaments exclusius correspon a diversos medicaments dels quals Novartis té la patent: hemostàtics sintètics, inhibidors del creixement de cèl·lules anormals en alguns tipus de càncer, anticossos monoclonals per al tractament d’asma al·lèrgica o nasosinusitis crònica, o agents antivascularització per tractar malalties oculars per lesions a la retina.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 21/06/2021]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]