Categoria: Farmacoterapèutica

El Ministeri de Sanitat publica una guia dirigida a infermeres per a la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments per Anticoagulació Oral

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Guia d'Anticoagulació Oral ha estat aprovada per unanimitat en la Comissió Permanent de Farmàcia i té el vistiplau del Consell General d'Infermeria i l'Organització Mèdica Col·legial. L'objectiu d'aquestes guies és definir els medicaments, subjectes a prescripció mèdica, que els professionals de la Infermeria puguin indicar, emprar i autoritzar la seva dispensació en determinades situacions i de forma protocol·litzada, per millorar l'assistència.

El Ministeri de Sanitat amplia les possibilitats d'indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments subjectes a prescripció mèdica per part de les infermeres amb la publicació d'una nova guia sobre Anticoagulació Oral. Aquestes noves indicacions han estat publicades en el BOE núm. 186.

L'objectiu d'aquestes guies és definir els medicaments subjectes a prescripció mèdica, que els professionals d'infermeria puguin indicar, usar i autoritzar la seva dispensació en determinades situacions, de forma protocol·litzada, ja sigui per iniciar el seu ús, modificar-ne la pauta, prorrogar o suspendre el tractament, en una feina en col·laboració i complementària amb la finalitat de proporcionar una resposta adequada i eficient a les necessitats de la ciutadania.

Guies per a la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments subjectes a prescripció mèdica per part dels professionals de la infermeria

La Guia d'Anticoagulació Oral és la cinquena guia d'indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments subjectes a prescripció mèdica per part d'infermeres. Prèviament, el Ministeri de Sanitat ha publicat guies per a Infermeria en casos de Ferides, Diabetis Mellitus tipus 1 i 2, Cremades i Ostomies.

El Ministeri continuarà fent feina per a l'aprovació de nous textos que guiïn l'actuació infermera respecte dels medicaments en el segon semestre de l'any.

Indicacions de pràctica clínica i assistencial

Es tracta de proporcionar, als professionals de la Infermeria, una sèrie de guies de pràctica clínica i assistencial per a la indicació de medicaments per part de les infermeres en diferents processos assistencials, amb la finalitat de millorar l'assistència sanitària en el Sistema Nacional de Salut (SNS).

Aquestes guies s'emmarquen en el desenvolupament establer en el reial decret 954/2015, de 23 d'octubre, pel qual es regula la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d'ús humà per part d'infermeres.

Accedeix aquí a les altres guies per a Infermeria en casos de Ferides, Diabetis Mellitus tipus 1 i 2, Cremades i Ostomies.

[Font: Ministeri de Sanitat. 07/08/2023]

[Foto: stevepb / Dolor de cabeza / Pixabay License]