Categories: Farmacoterapèutica, Qualitat

Renovació automàtica dels tractaments farmacològics per a dos mesos

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut ha autoritzat la renovació automàtica dels tractaments farmacològics per un període de dos mesos. Així es prorroguen les prescripcions, de manera que s’evitarà que els pacients hagin de tramitar la renovació a les consultes de medicina de família.

La renovació automàtica s’ha implementat fins ara sobre un total de dues-centes mil prescripcions de productes, però el Servei de Salut continua treballant per incrementar-ne la xifra. S’ha pogut aplicar als tractaments introduïts en el sistema de Recepta Electrònica com a tractaments crònics, que els metges de família han de renovar cada cert temps. Per tant, tots els tractaments que tenien dispensació pendent s’han renovat per un període de dos mesos.

A més, a partir d’ara tots els medicaments introduïts en el sistema de Recepta Electrònica es podran passar a cercar a la farmàcia fins a quinze dies abans de la data d’inici del tractament —no deu dies, com es feia fins ara—, per evitar que els usuaris de la sanitat pública hagin d’acudir a les farmàcies amb tanta assiduïtat.

En els casos dels tractaments que no s’hagin pogut renovar automàticament, el pacient afectat pot telefonar al 902 079 079 o al 971 437 079 per demanar que el seu metge de família li renovi la prescripció sense haver d’acudir a la consulta.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 17/03/2020]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Què en diu la premsa
*18/03/2020 diariodemallorca.es - La receta electrónica se renueva automáticamente por dos meses.
*
17/03/2020 noticiasmallorca.es - El Servicio de Salud autoriza la renovación automática de los tratamientos farmacológicos por dos meses.