Categoria: Formació continuada

Missatge de tranquil·litat davant l'amenaça del virus del Zika a Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el marc del cicle de conferències #DijousInfermers del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA), diversos estudiosos en el tema del virus del Zika van realitzar una jornada sobre "Infecció per virus Zika. Emergència de Salut Pública d'importància internacional", en el COIBA.

La jornada va ser moderada per Marta Torán, infermera de la Unitat d'Epidemiologia i Control d'Infeccions de l'Hospital Son Llàtzer.

El Dr. Antonio Pareja, de la Unitat d'Epidemiologia i Control d'Infeccions de l'Hospital Son Llàtzer, va explicar que l'aparició de casos autòctons del virus del Zika a Balears "és molt poc probable". Així mateix va dir que és fonamental la creació d'un Pla de prevenció i reduir el risc per part de les autoritats sanitàries.

El Dr. Miguel Reyero Cortina, adjunt del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari Son Espases, va parlar de l'alarma entre l'opinió pública del risc de microcefàlia en els nadons nascuts de mares infectades. També va comentar que "a dia d'avui, pel que fa a les dones embarassades, el Zika no és un problema de salut pública ni aquí ni enlloc".

També va assenyalar que si les embaressades han viajat a zones de risc, s'han de realitzar una anàlitica de sang a Son Espases per descartar la presència del virus. En cas contrari, no s'ha de fer res.

La Dra. Carmen Carratalà, de la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei de Medicina Interna de l'Hospital de Son Llàtzer, va manifestar que són rars els casos hospitalitzats o que hagin derivat en complicacions greus.

Tots van coincidir en què la prevenció és bàsica, per tant, s'ha d'evitar la picada del moscard, tant a les persones sanes com a les infectades, i s'han de buidar, netejar o cobrir els contenidors que puguin acumular aigua.

Finalment, els experts van enviar un missatge de tranquil·litat a la població.

[Font: Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears. 19/02/2016]

[Foto: Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears]

Notícies relacionades a Infosalut
*24/02/2016 - Protocol sobre el Zika entre organismes sanitaris i la Societat Espanyola de Ginecologia.
*
16/02/2016 - El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes acorden un protocol per al virus del Zika.
*08/02/2014 - La Conselleria de Salut avalua els riscos del virus del Zika a les Illes Balears.