Categoria: Estudis i projectes

Mapeig dels resultats clínics i implementació de les GPC per a les cures dels catèters intravenosos perifèrics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup Cures, Cronicitat i Evidències en Salut (CurES) de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) amb membres de l'Hospital de Manacor, la Universitat de les Illes Balears, el Servei de Salut de les Illes Balears i l'Hospital Sant Joan de Déu Palma - Inca han publicat un article sobre les el mapeig dels resultats clínics i implementació de les guies de pràctica clínica per a les cures dels catèters intravenosos perifèrics a tres hospitals espanyol. També hi ha participat la City University of London.

Ian Blanco Mavillard, Gaizka Parra-García, Ismael Fernández-Fernández, Miguel Ángel Rodríguez Calero, Celia Personat-Labrador, investigadors del grup CurES, han publicat l'article amb el títol "Care of peripheral intravenous catheters in three hospitals in Spain: Mapping clinical outcomes and implementation of clinical practice guidelines" a la revista Plos One.

Els catèters intravenosos perifèrics (PIVCs) són els dispositius invasius més utilitzats al món. Més del 42% dels PIVCs es lleven prematurament durant la teràpia intravenosa a causa de fallades. Fins ara, s'han fet diferents intents sistemàtics en hospitals europeus per mesurar l'adherència a les recomanacions per mitigar les fallades dels PIVC.

L'objectiu era analitzar els resultats clínics de les recomanacions de les guies de pràctica clínica per cura del PIVC en diferent tipus d'hospitals i medi ambients.

Es va dur a terme un estudi observacional a tres hospitals a Espanya des de desembre de 2017 fins abril de 2018. Es va monitorar l'adherència a les recomanacions mitjançant avaluacions in situ d'inspecció visual de tots els PIVCs en adults ingressats. Es varen recollir el context i les característiques clíniques amb una eina d'avaluació, analitzant les dades descriptivament.

Referència de l'article
Blanco-Mavillard I, Parra-García G, Fernández-Fernández I, Rodríguez-Calero MÁ, Personat-Labrador C, Castro-Sánchez E. Care of peripheral intravenous catheters in three hospitals in Spain: Mapping clinical outcomes and implementation of clinical practice guidelines. PLoS One. 2020;15(10):e0240086. doi: 10.1371/journal.pone.0240086. PubMed PMID: 33007001.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Ian Blanco]