Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19

Es confirmen dos casos positius més per SARS-CoV-2 a Mallorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les anàlisis han confirmat dos nous casos positius per SARS-CoV-2 a Mallorca. Són dues persones que estan aïllades a l’Hospital Comarcal d’Inca, on varen ingressar ahir a la nit. Amb aquests són cinc els casos detectats a Mallorca. Un ja va ser donat d’alta.

Ara, les mostres que analitzarà el Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carlos III confirmaran o descartaran definitivament la infecció.

Aquestes dues persones, un home i una dona que formen part d’un mateix nucli familiar, havien tornat de Bèrgam (Itàlia) i, atès que presentaven símptomes, es posaren en contacte amb el 061, que va activar el protocol.

Novament, la Direcció General de Salut Pública i Participació ha iniciat l’estudi corresponent de casos que hagin pogut tenir contacte amb ells.

La Conselleria de Salut i Consum demana, una vegada més, que es respecti la privacitat de les persones i recorda que davant qualsevol dubte la població es pot dirigir al servei d’atenció telefònica 061 Salut Respon.

Així mateix, vol traslladar un missatge de tranquil·litat i de confiança en la tasca que duen a terme tots els professionals de la salut i en la feina estreta i coordinada amb el Ministeri de Sanitat.

Actualment, la situació a les àrees d’urgències i d’hospitalització dels hospitals de les Illes Balears és de normalitat.

La Conselleria recorda que el Gabinet de Comunicació és a disposició dels mitjans per contrastar qualsevol dada i evitar, d’aquesta manera, que es puguin produir imprecisions i confusions en les informacions.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 04/03/2020

[Foto: NIAID / MERS Coronavirus Particles / CC-by-sa-3.0 de]

Què en diu la premsa
*04/03/2020 noticiasmallorca.es - Se confirman dos casos positivos más por SARS-CoV-2 en Mallorca.
*04/03/2020 canal4diario.com - Confirman dos nuevos casos de coronavirus en el Hospital Comarcal de Inca.
*04/03/2020 menorca.info - Dos nuevos casos elevan a cinco los afectados por coronavirus en Mallorca.
*04/03/2020 dbalears.cat - Confirmen dos nous casos de coronavirus a Mallorca, dues persones que havien viatjat a Itàlia.
*04/03/2020 menorcaaldia.com - Se confirman dos casos positivos más por coronavirus en Mallorca.
*04/03/2020 elmundo.es - Dos nuevos casos de coronavirus en Mallorca.
*04/03/2020 mallorcaconfidencial.com - La Conselleria de Salut confirma dos nuevos casos de coronavirus en la Isla.
*04/03/2020 noudiari.es - Dos nuevos casos de coronavirus en Mallorca, cinco en total.