Categoria: Salut ambiental

Entra en vigor la prohibició dels plàstics d’un sol ús a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La venda, distribució i ús de productes d’un sol ús està prohibida, des d’aquest dissabte, a les Illes Balears. Es compleix així amb el nou termini establert després de la declaració del primer estat d’alarma per la COVID-19. Entren en vigor, concretament, els apartats 1 dels articles 23 i 24 i els apartats 2 i 6 de l’article 25 (BOIB núm. 84, de 15 de maig de 2020).

En aquests articles s’hi regulen diversos aspectes relacionats amb productes com plats, coberts, tassons, tasses i safates alimentàries d’un sol ús fets de plàstic, així com les anelles de plàstic de paquets de begudes.

La regulació de l’ús d’alguns articles monodosi, seguirà els criteris sanitaris establerts fins que finalitzi l’estat d’alarma actual.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assegurat que l’entrada en vigor dels articles més emblemàtics de la Llei de residus i sòls contaminats, de 19 de febrer,  «posa les bases perquè, plegats, avancem cap a un nou model més sostenible i més igualitari, on els plàstics d’un sol ús siguin cosa del passat».

Cal recordar, a més, que els sectors HORECA, comercials i de les administracions públiques tenen al seu abast les guies interpretatives de la Llei de residus a la pàgina web residus.caib.es.

[Font: Conselleria de Medi Ambient i Territori. 20/03/2021]

[Foto: Conselleria de Medi Ambient i Territori. 20/03/2021]