Categoria: Salut ambiental

S'està preparant el Pla Nacional de Salut i Medi Ambient

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times


La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, ha alertat sobre els efectes del canvi climàtic en la salut, i ha anunciat que “en els pròxims mesos es presentarà el Pla Nacional de Salut i Medi Ambient”.

Ha realitzat aquestes manifestacions durant la clausura de la reunió de la Coalició d'impulsors socials i polítics ‘Invertir en clima: retallar emissions, netejar el nostre aire, salvar vides’, en el marc de la 74è Assemblea General de Nacions Unides.

Carcedo, entre altres coses, ha manifestat que “segons l'OMS, la contaminació de l'aire causa set milions de morts prematures cada any, de les quals 600.000 mil corresponen a nens”.
Així mateix, ha mostrat el compromís del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social en la reducció del canvi climàtic i el seu impacte en la salut dels ciutadans.

Línies principals d'aquest Pla

  • Descripció dels principals factors ambientals que influeixen en la salut humana.
  • Establiment dels objectius i línies d'intervenció en aquesta materia; una d'elles és la lluita contra la contaminació atmosfèrica.
  • Abordatge de múltiples qüestions com per exemple l'impacte sobre la salut de la qualitat de l'aire, la gestió de productes químics, els disruptors endocrins, la biomonitorització, la radioactivitat ambiental, els camps electromagnètics i radiacions no ionitzants, etc.
  • Inclusió de la posada en marxa d'un sistema d'indicadors de salut i canvi climàtic.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 22/09/2019]

[Foto: Infosalut / mar, paisatge / CC BY-NC-SA 4.0]