Categories: COVID-19, Sociosanitari, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

25 usuaris de la residència DomusVi Capdepera han donat positiu en COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears, en coordinació amb la Direcció General de Salut Pública i Participació, la Direcció General d'Atenció a la Dependència i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, ha diagnosticat a 25 usuaris de la Residència DomusVi Capdepera (Mallorca) com a positius en coronavirus.

Tots romanen a la residència, on s’ha activat el protocol marcat pel seu pla de contingència davant el SARS-CoV-2. També s’han detectat 8 casos positius entre els professionals del centre.

El passat dissabte 29 d’agost es va diagnosticar 1 cas positiu a la residència i arran d’aquesta situació el Servei de Salut va dur a terme un cribratge amb proves PCR entre tots els professionals i usuaris de la residència (106 residents i 85 treballadors). El resultat va ser de 25 usuaris i 8 professionals positius en total (incloent els casos inicials).

La residència ha activat el protocol d’actuació davant la COVID-19. A més, una Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus (UVAC) de la Central de Coordinació Covid s’ha desplaçat fins al centre per fer una valoració i seguiment dels usuaris. Els propers dies, el Servei de Salut procedirà a dur a terme un segon cribratge al centre.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 02/09/2020]

[Foto: Medienservice / Capdepera / Pixabay License]

Què en diu la premsa
*03/09/2020 diariodemallorca.es - Declarados ya seis brotes y 226 casos de coronavirus en residencias de ancianos.
*02/09/2020 ultimahora.es - La COVID-19 vuelve a las residencias: 6 brotes activos en Mallorca.
*02/09/2020 mallorcadiario.com - 25 ancianos y 8 trabajadores dan positivo en una residencia de Capdepera.