Categoria: Ajudes

El COIBA atorga més de 40.000€ d'ajuts per a projectes recerca d'infermeria a les Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de les Illes Balears (COIBA) va atorgar un total de 43.765,85 € per al finançament de 5 projectes de recerca liderats per infermeres de les Balears en el marc de la 13a convocatòria d'Ajuts COIBA a Projectes de Recerca. L'avaluació ha estat feta per experts de l'ANECA amb l'objectiu d'augmentar la competitivitat, qualitat i independència d'aquestes ajudes, així com el mateix prestigi i excel·lència dels investigadors i els seus projectes.

Els 5 projectes que han rebut les ajudes aquest any es centren en cronicitat, història de la infermeria, consultes infermeres pediàtriques en atenció primària, prevenció de la diabetis i atenció a la salut mental. La dotació inicial d'aquesta convocatòria era de 40.000 € i després de les altes valoracions de l'ANECA, s'ha ampliat la quantia per a poder donar resposta a la totalitat del suport econòmic sol·licitat pels grups d'investigadors.

Aquesta és ja la segona edició que els projectes presentats són avaluats per l'Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA). Arran de la signatura d'un conveni entre les dues institucions, un comitè ad hoc de persones expertes internacionals en la matèria designades per ANECA valoren els projectes sol·licitants.

El COIBA atorga aquestes ajudes anualment amb els propòsits d'incentivar i potenciar la recerca entre les infermeres i contribuir a generar nova evidència amb impacte en la millora de la cura de la salut de la població. Es tracta d'unes ajudes dirigides a contribuir al fet que tant aquest col·lectiu com altres professionals de la salut puguin comptar amb la millor evidència científica en la presa decisions durant la seva pràctica professional.

Ferm aposta del COIBA per la recerca amb firma infermera

Al llarg de l'any el COIBA també posa a la disposició de les infermeres de la comunitat altres ajuts com els dirigits a la Difusió i Transferència de Resultats de Recerca Infermera per a donar un impuls a la divulgació dels resultats als investigadors (més info AQUÍ). Així com dues beques per a cursar el Màster Universitari en Investigació i Innovació en Salut de la Universitat de les Illes Balears. El COIBA, en col·laboració amb la UIB, també atorga cada tres anys la beca Florence Nightingale perquè una infermera realitzi estudis de doctorat en el marc del programa de Doctorat en Salut Global, Serveis de Salut i Atenció Sociosanitària de la UIB. Les col·legiades de les Illes també disposen d'un servei d'assessoria de recerca especialment destinada a les infermeres que desitgen iniciar-se en aquest àmbit.

Més informació sobre totes aquestes ajudes, AQUÍ.

[Font: COIBA]

[Foto: Ariadna Creus i Àngel García. CCIIC]