Categoria: Ajudes

Publicats els programes CRIS d'investigació contra el càncer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Des de l'any 2019 es llança anualment una convocatòria dels Programes CRIS d'Investigació. Aquestes convocatòries, avalades per les societats mèdiques, tenen com a objectiu fomentar i atreure el talent investigador internacional i retenir el talent nacional en càncer, amb projectes d'altíssima qualitat, finançaments excepcionals i una durada de cinc anys.

Programa CRIS d'Excel·lència

El Programa d'Excel·lència CRIS donarà suport amb una important dotació econòmica a investigadors amb carreres destacades, que permeti la seva consolidació com a grup d'Excel·lència i faciliti el desenvolupament de projectes d'investigació translacional amb potencial per a transformar el panorama actual del tractament del càncer.

La dotació econòmica màxima serà d'1.250.000 € distribuïts en 5 anys.

Programa CRIS de Talent Mèdic Translacional

Amb el Programa CRIS de Talent Mèdic Translacional es potencia la figura dels metges investigadors. Es tracta d'un perfil molt escàs a Espanya i pràcticament sense programes de formació. No obstant això, el seu coneixement de primera mà de la clínica i la seva experiència amb els pacients, combinat amb el domini de les metodologies de la investigació científica, els converteix en un perfil de talent amb gran potencial per al desenvolupament de noves teràpies i tractaments.

La dotació econòmica serà de 400.000 € distribuïts en 5 anys.

Programa CRIS Líder emergent

Els investigadors amb certa experiència tenen dificultats manifestes per a consolidar les seves carreres o retornar a Espanya en unes condicions competitives o estables, que els permetin desenvolupar-se i liderar projectes transformadors. En aquest context, es convoca el Programa CRIS Líder emergent, que proporciona unes condicions econòmiques incentivadores i competitives per atreure i estabilitzar a investigadors excel·lents, amb capacitat per convertir-se en líders en investigació i canviar el panorama del tractament del càncer.

La dotació econòmica serà de 400.000 € distribuïts en 5 anys.

Termini de presentació de sol·licituds

L'obertura de la VI edició de Programes CRIS d'Investigació romandrà oberta fins al dia 15 de maig de 2024.

Seminari web

El passat dia 3 d'abril va realitzar-se un seminari en línia per aclarir dubtes que puguin sorgir en relació amb aquestes convocatòries. Accedeix al vídeo en aquest enllaç.

Per a més informació, registre i bases de les convocatòries, consulta aquest enllaç als Programes CRIS d'investigació contra el càncer.

[Font: CRIS Contra el Càncer]

[Foto: NIH Image Gallery / Test ResultsCC BY-NC 2.0]