Categoria: Premis

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2013

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat els Premis d’Investigació del centre hospitalari de l’edició de 2013 en les categories de Millor Publicació Científica, Projectes Pilot i Borsa de Viatge.

Els Premis d’Investigació de Son Espases, amb una dotació de 19.200  €, són una iniciativa anual de la Comissió d’Investigació que pretén fomentar l’activitat científica de totes les categories dels professionals sanitaris del centre hospitalari de referència de les Illes Balears i recompensar l’excel·lència assolida en aquesta matèria.

Com hem dit, hi ha tres categories de premis remunerats: Millor Publicació Científica, amb què es premia la publicació d’un article a la revista que ha tengut un factor d’impacte més gran; Millor Projecte Pilot, amb què es dóna suport a projectes que poden ser finançats en convocatòries externes, i, finalment, ajudes per a despeses de viatge i inscripció en congressos científics per al personal que hi assisteix per fer-hi alguna aportació (pòster o comunicació).

En l’edició de 2013 ha rebut el Premi a la Millor Publicació Científica un estudi clínic titulat “Association between obstructive sleep apnea and pulmonary embolism” (“Associació entre l’apnea obstructiva del son i l’embolisme pulmonar”), liderat per Alberto Alonso-Fernández i publicat l’any passat a la revista científica Mayo Clinic Proceedings, en el qual s’investiga la correlació entre l’apnea del son i l’embòlia pulmonar. Les conclusions d’aquest estudi indiquen que, efectivament, s’ha trobat una alta prevalença de la síndrome de l’apnea del son en pacients que pateixen embolisme pulmonar. 

Per la seva part, els Projectes Pilot més votats han estat els de Maria Rosa Julià, facultativa especialista en immunologia; Leyre Bento, especialista en hematologia; Silvia Tur, especialista en neurologia i Gwendolyn Barceló, investigadora sènior UNI.

Durant l’entrega dels premis, el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Víctor Ribot, ha destacat “la dedicació i l’esforç dels professionals de l’Hospital Universitari Son Espases per aprofundir en la recerca sempre orientada a la millora de la qualitat assistencial per als pacients”. Així mateix, hi han participat el direcor mèdic, Jaume Garí;  coordinador de la Unitat d’Investigació de Son Espases, Borja García-Cosío; el director de l’IdISPa, Miquel Fiol, i el president de la Comissió d’Investigació, Antonio Oliver.

 
Notícia relacionada a Infosalut