Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Salut farà les proves del SARS-CoV-2 als treballadors de Mercapalma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum durà a terme les proves per detectar el SARS-CoV-2 o els anticossos entre els professionals que fan feina a Mercapalma, la central d’abastament d’aliments i begudes de Mallorca.

L’objectiu és detectar la presència del coronavirus i evitar-ne la propagació entre aquests treballadors en unes instal·lacions que, per les seves característiques (alta afluència de persones, manipulació d’aliments o càmeres amb baixes temperatures), poden suposar un lloc de risc per a un servei i uns empleats essencials.

Concretament, està previst fer proves PCR als treballadors que manipulen aliments, als professionals de nova contractació, als que han viatjat el darrer mes a zones amb alta incidència de casos o que conviuen amb persones procedents de zones de risc. En total, està previst fer proves de diagnòstic a devers 1.900 persones.

L’objectiu principal d’aquests cribratges és transmetre a la població i a les empreses la tranquil·litat i seguretat de que la crisi de la COVID-19 no afecta aquest àmbit tan important. La Conselleria de Salut i Consum continua així amb l’estratègia de recerca activa de casos, com ja s’ha fet en altres instal·lacions, com ara les residències per a gent gran i persones amb discapacitat, els centres sanitaris de totes les Illes Balears i els escorxadors de tot l’arxipèlag.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 23/07/2020]

[Foto: Centre de Salut de s'Escorxador]

Què en diu la premsa
*24/07/2020 diariodemallorca.es - Salut hará pruebas del virus a 1.900 empleados de Mercapalma.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19