Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Autodeclaració d’estat de salut com a eximent de l’ús de mascareta

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Per a la població en general és obligatori dur màscara per protegir-se del contagi del nou coronavirus. Qualsevol excepció ha d’estar del tot justificada, perquè no dur la màscara posa en risc la salut pròpia i la dels altres.

Es tracta de casos molt excepcionals, als quals habitualment es recomana mantenir-se en aïllament per no exposar-se al contagi perquè són vulnerables. Només en aquests casos les persones afectades poden fer servir la declaració d’estat de salut, que serveix perquè hi facin constar que compleixen alguna de les condiciones previstes i que es comprometen a no acudir a reunions o llocs on conflueixin persones que no siguin convivents seves.

Tota persona que empleni i signi aquesta declaració es fa responsable de les conseqüències que es derivin de no complir les mesures de seguretat o d’haver declarat una informació inexacta sobre el seu l’estat de salut. Per obtenir més informació telefonau a Atenció a l’Usuari (971 175 617) en l’horari de 9.00 a 14.00, del dilluns al divendres.

Formulari d’autodeclaració d’estat de salut.

[Font: Hospital Son Llàtzer. 21/07/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19