Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Sociosanitari

COVID-19: Es limiten les visites a les residències i s'estableixen PCR obligatòries

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria d'Afers Socials i Esports i la Conselleria de Salut i Consum, amb la colaboració i des de la coordinació amb els consells insulars, han establert noves mesures en el règim de visites i sortides a residències de gent gran, en situació de dependència o de persones amb discapacitat davant la situació epidemiològica i sanitària a les Illes Balears.

  • Es limiten les visites a una persona per resident, extremant les mesures de precaució i amb una duració màxima d'una hora al dia, excepte en el cas de persones que es trobin en el procés del final de la vida.
  • Les visites s'han d'acordar prèviament amb el centre amb un sistema de cita prèvia.
  • No es permeten les sortides a les residències de gent gran o de persones en situació de dependència, siguin públics o privats.
  • En el cas de les residències per persones amb discapacitat, no es permeten les sortides dels residents amb discapacitat que tenen factors de risc afegits.
  • Excepcionalment, als centres de serveis socials de tipus residencial es podran realitzar sortides terapèutiques.
  • Els serveis socials de tipus residencial o habitatges supervisats per a persones amb discapacitat sense factors de risc o diagnòstic de salut mental poden autoritzar les sortides dels seus residents.

Aquestes mesures tindran una durada inicial d'un mes sense perjudici de la possibilitat de disposar la seva pròrroga si persisteixen les circumstàncies que les motiven o alçar-les si desapareixen

PCR obligatòries

S'haurà de realitzar una prova tipus PCR de detecció del SARS-Cov-2 de forma obligatòria als usuaris de nou ingrés als centres residencials, als treballadors que s'incorporen d'un període de permís o vacances d'una duració superior a 72 hores i als treballadors de nova incorporació al centre residencial. La prova s'ha de realitzar amb una antelació màxima de 72 hores a l'ingrés o la incorporació laboral al centre residencial.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 17/08/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19