Categories: COVID-19, Sociosanitari, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut identifica 40 usuaris amb coronavirus en un segon cribratge a la residència Bell Entorn

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears, en coordinació amb la Direcció General de Salut Pública i Participació, la Direcció General d'Atenció a la Dependència i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, ha duit a terme un segon cribratge a la Residència Bell Entorn, de Sóller, que ha diagnosticat 40 usuaris positius en coronavirus.

Aquests se sumen als 38 usuaris positius ja diagnosticats. Així, en aquests moments hi ha 78 usuaris positius, dels quals 20 estan hospitalitzats. Igualment, a la residència s’hi han diagnosticat 29 professionals positius en coronavirus.

La detecció del primer cas va tenir lloc el 7 de setembre, de manera casual, per mitjà de la PCR de control que se li va fer a un usuari abans d’una intervenció quirúrgica. Això va motivar que el Servei de Salut fes un cribratge a la residència dia 9 de setembre. El resultat d’aquest cribratge va ser de 38 usuaris i 9 treballadors positius. Posteriorment el Servei de Salut va dur a terme un segon cribratge, amb qual es varen detectar 40 usuaris i 20 treballadors positius.. Aquesta residència té 155 usuaris.

L’Equip Tècnic de la Subdirecció de Cronicitat i l’Equip de Suport d’Infermeres en Residències s’han desplaçat fins al centre per fer un seguiment dels usuaris i han avaluat la situació de la residencia. Institut Mallorquí d’Afers Socials ha enviat una nova inspecció a la residència per valorar i supervisar el compliment de protocol d’actuació.

Els usuaris de les residències són un col·lectiu prioritari per al Govern de les Illes Balears i per als consells, atesa la seva vulnerabilitat. Per això, s’ha fet un esforç important per prendre mesures de manera coordinada entre les institucions per detectar i aïllar casos nous al més aviat possible i de manera preventiva. Així mateix, es pretén oferir l’atenció adequada a cada usuari d’acord amb les necessitats específiques derivades del seu estat de salut i establir protocols d’actuació clars per ajudar tots els centres a afrontar aquesta situació tan complicada.

En els últims 15 dies s'ha reiniciat el recribratge de totes les residències. Ja s’han cribrat 23 residències. En aquests moments hi ha 248 usuaris positius actius, 96 usuaris hospitalitzats i 112 professionals positius actius.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 17/09/2020]

[Foto: Residència Bell Entorn]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19