Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Flexibilització d’algunes restriccions sanitàries a Menorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern adaptarà a Menorca algunes de les restriccions que hi ha a les Illes Balears per garantir la seguretat sanitària i el control de l’expansió de la COVID-19.

Encara que, el bon control de la malaltia a Menorca permet «flexibilitzar» algunes de les mesures que la Conselleria de Salut i Consum prorrogarà durant 15 dies més i que es mantindran en la seva totalitat a la resta d’illes.

Les altres dues mesures que s’adapten a la realitat epidemiològica de Menorca són relatives a les residències de gent gran.

En primer lloc, s’elimina la restricció d’una visita al dia d’una hora. S’han de continuar mantenint totes les precaucions necessàries. Per això, serà obligatori continuar acordant les visites, que hauran de ser supervisades, s’hauran de dur a terme en espais amplis amb bona ventilació i no es podran fer dins habitacions, llevat que es vagi a veure una persona enllitada per problemes de salut o prescripció mèdica.

En segon lloc, es permetran les sortides dels residents de forma autònoma o acompanyats per familiars o persones del seu entorn afectiu. Igualment, per continuar mantenint el control sanitari, no podran pernoctar fora dels seus centres.

La resta de mesures que fins ara s’han anat prorrogant a través de resolucions de la Conselleria de Salut i Consum es mantindran durant 15 dies més.

[Font: Presidència del Govern. 24/09/2020]

[Foto: Presidència de Govern]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19