Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

La incidència de la COVID-19 es manté baixa als centres educatius de Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La portaveu del Govern, Pilar Costa, va informar d'una davallada sobre les dades d’incidència de la COVID-19 als centres educatius de les Illes Balears relatives del 19 al 25 de setembre.

Això, d’acord amb la informació que s'ha recollit per part dels centres educatius i de la unitat específica de salut, EDUCOVID, destinada a seguir la COVID en els centres educatius de les Illes

Durant la setmana passada, un total de 9 docents van donar positiu. Aquesta dada significa una davallada respecte de la setmana anterior. D’altra banda, el nombre de docents que actualment està en quarantena és de 42.

Pel que fa a l'alumnat, també s’ha detactat en general, una baixada, tant

Quant a la proporció d’estudis de contacte que donen negatiu, aquesta setmana passada torna a ser de més del 80%, amb un lleuger augment respecte de la setmana anterior.

Dades acumulades i cribratges

Pel que fa als casos acumulats, amb dades de la Conselleria de Salut i Consum, des que va començar el curs, hi ha hagut 433 casos positius d’infants i joves d'entre 0 i 18 anys. Per illes, 396 casos s'han donat a Mallorca, 3 a Menorca, 75 a Eivissa i 1 a Formentera. A més, a dia de 28 de setembre no hi hahavia cap nin hospitalitzat.

Pel que fa als cribratges, s'han cribrat 1.804 alumnes i 79 professors de 62 centres educatius. D'aquests cribratges, 19 proves han donat positiu, mentre que més de 1.700 han donat negatiu. La resta està pendent de resultat.

Tal com ha indicat la portaveu, aquestes mostren que a dia d'avui pràcticament no hi ha transmissió dins els centres, que els protocols funcionen i que, en general, la incidència de la pandèmia als centres escolars de les Illes Balears de moment és baixa.

Tot i això, s’insisteix en la necessitat d’actuar amb prudència i precaució, i, en nom del Govern, ha agraït a docents, alumnat i famílies la seva actuació responsable i empàtica cap a la resta de la població.

[Font: Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca. 28/09/2020]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19