Categories: COVID-19, Gestió de la investigació, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Armengol es reuneix amb els investigadors que desenvolupen projectes per fer front a la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha destinat 770.000 euros a projectes d’investigació en salut des de l’inici de la pandèmia i ha mantingut l’esforç per captar i retenir talent investigador.

Armengol ha visitat les instal·lacions de l’IdISBa), ubicades al recinte de l’Hospital Universitari de Son Espases, per conèixer de prop l’activitat investigadora que lideren els investigadors de les Illes, en especial en l’àmbit de la COVID-19

Davant la situació d’emergència provocada per la pandèmia internacional de la COVID-19, el Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Salut i Consum, va finançar l’IdISBa amb 300.000 euros per tal de fomentar la investigació i la innovació sanitària –de dintre i fora de l’institut− destinada a reforçar la lluita contra la malaltia i fer front als reptes científics, tècnics i d’investigació.

Es varen finançar 12 projectes centrats en diversos àmbits de la recerca, sobretot propostes destinades a millorar els test de diagnòstic ràpid, de desenvolupament de productes de desinfecció per a persones o superfícies, propostes innovadores que contribueixen al seguiment i control de la malaltia, entre d’altres. Addicionalment, la Conselleria de Salut i Consum va transferir 100.000 euros més a l’IdISBa, la qual cosa va permetre finançar un total de tres projectes més. En total, doncs, s’hi ha destinat un poc més de 400.000 euros.

A més, cal assenyalar que dos projectes de l’IdISBa relacionats amb la COVID-19 han rebut finançament de l’Institut de Salut Carles III, per valor de 100.000 en total.

Durant la visita, Armengol ha pogut visitar les instal·lacions de l’edifici de gestió de l’IdISBa i ha recorregut l’animalari i l’oficina del biobanc pulmonar, a més de diversos laboratoris.

Cal assenyalar també que en els seus laboratoris l’IdISBa pot fer proves PCR, ja que va rebre l’autorització per fer-ho del Ministeri de Ciència i Innovació. Amb els recursos humans i tecnològics de què disposa, la capacitat diagnòstica és de 276 mostres diàries.

[Font: Presidència de Govern. 05/10/2020]

[Foto: Presidència de Govern]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19